Tam Sayılarda Çarpma İşlemi

7.Sınıf Tam Sayılarda Çarpma İşlemi

Başla

TEBRİKLER.

7.Sınıf Tam Sayılarda Çarpma İşlemi

Testini Başarıyla Tamamladınız.

Toplam Soru Sayısı: %%TOTAL%%

Sizin Doğru Sayınız: %%SCORE%%

Başarı Yüzdeniz:  %%PERCENTAGE%%

Öğretmen Görüşü: %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.

1. Aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

I. Aynı işaretli iki tam sayının çarpımı pozitif tam sayıdır.

II. Zıt işaretli iki tam sayının çarpımı negatif tam sayıdır.

III. Çarpma işlemine göre “+1” etkisiz elemandır.

IV. Biri negatif, biri pozitif iki tam sayının çarpımı “0” dır.

A) I, II

B) I, II, IV

C) I, III

D) I, II, III

2. (-30) + (+12) . (-3) + (-5) . (+2) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -76

B) -66

C) -50

D) -16

3. (–2) x (+3) x (–5) x (+4) x (–6) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) –720

B) –120

C) 120

D) 720

4. (–8) + (+2) x (–5) + (–7) x (–4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) –10

B) 0

C) +10

D) 46

5. (–3) x [(–21) + (+17)] + (–2) x [(–2) x (–4) + (–7) x (+5)] işleminin sonucu nedir?

A) 66

B) 54

C) 46

D) 27

6. (–4) . 􀂆 . (+5) . (–1) = –40 eşitliğinde 􀂆 yerine hangi sayı gelmelidir?

A) –2

B) –1

C) 1

D) 2

7. (–1) x (–2) x (+3) x a = –60 ise a kaçtır?

A) –10

B) –6

C) 6

D) 10

8. a = –2, b = +3 ise 3a + 2b işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) –12

B) 0

C) +5

D) 12

9. [(-2) x (-3) x (+4)] + [(-9) x (-1) x (+10)] işleminin sonucu aşağıdakilerden  hangisidir?

XA) 114

B) 104

C) 90

D) 74

10. [(+2) x (-7) + (-3) x (+8)] x [(-3) x (4) + (-5) + (+17)] işleminin sonucu nedir?

A) -48

B) 0

C) 48

D) 104

11. (-1).⎪(-2).(+3) + (-7).(+2)⎪ işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -20

B) -8

C) +8

D) 20

12. a = -5, b = +2 için a.b + ⎪a⎪.⎪b⎪ işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -20

B) -10

C) 0

D) 20

13. İki basamaklı en büyük negatif tam sayı ile iki basamaklı en küçük pozitif tek sayının çarpımı aşağıdakilerden

hangisidir?

A) -110

B) -100

C) 100

D) 110

14. Üç basamaklı bir sayının iki basamaklı bir sayı ile çarpımı en az kaç basamaklı bir sayıdır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

15. a = -2, b = +3, c = -5 ise (-4a) + (-5) . ⎪a⎪+⎪b⎪.⎪c⎪ işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -3

B) -8

C) +3

D) +13

16. a = -1, b = -2 için [(-a) + (b)] x [(a) + (-b)] işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -2

B) -1

C) 0

D) 1

17. ⎪m⎪ = 5, ⎪n⎪ = 4 ise m . n çarpımının alabileceği en küçük değer nedir?

A) -40

B) -20

C) 20

D) 40

18. a, b, c pozitif tam sayılar olmak üzere a.b = 12 ve b.c = 15 ise a + b + c toplamının en büyük değeri nedir?

A) 12

B) 16

C) 20

D) 28

19. (-2).(5 + a) = 22 ise a tam sayısının değeri kaçtır?

A) -6

B) -10

C) -16

D) -21

20. (-2) + (-3) + (-5) . (-2) = m ve (-1) . (-2) + (-1) . (+5) = n ise (-m).(-n) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -5

B) -10

C) -15

D) +15

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.